Veelgestelde vragen


Het kan natuurlijk voorkomen dat je tijdens het online shoppen, het plaatsen van je bestelling of na ontvangst van je order nog vragen hebt.

Hier vind je de meest gestelde vragen van onze klanten. Als jouw vraag er niet bij staat kun je natuurlijk altijd, per mail- of telefonisch, contact opnemen met onze afdeling klantenservice. We helpen je graag!


Veelgestelde vragen:


- Wat is de levertijd van mijn bestelling?
We hebben diverse magazijnen. Dit doen we uit kostenoverweging. Dit om voor jou de LAAGSTE PRIJS te kunnen garanderen. Dagelijks halen we de bestellingen op en worden deze verzendklaar gemaakt. Normaal gesproken heb je binnen 24 á 48 uur na bestelling je order in huis.
- Wordt mijn bestelling ook bij de buren afgeleverd?
Je bestelling wordt nooit bij de buren afgeleverd! Wij respecteren uiteraard jouw privacy vandaar dat wij jouw bestelling niet op een ander adres af laten leveren. Wij hebben hierover waterdichte afspraken gemaakt met onze vervoerders.
- Hoe discreet is de verzending van mijn bestelling?
Wij willen dat al onze klanten vertrouwd en volledig anoniem kunnen winkelen bij PATSSS.com Jouw bestelling wordt dan ook altijd verpakt in een neutrale, blanco doos zonder herkenbare afzender. Zo ziet niemand wat je bestelt. Optimale discretie dus.
- Kan ik mijn bestelling ook zelf afhalen?
Helaas, nog even niet. We zijn momenteel wel in onderhandeling en willen medio 2018 verspreid over Nederland en België afhaalcentra realiseren.
- Hoe kan ik betalen?
Betaalmogelijkheden
We bieden de volgende betaalmogelijkheden: iDEAL, PayPal, Visa en Mastercard. De meeste klanten kiezen voor iDEAL.
Met iDEAL kun je veilig online afrekenen bij je eigen bank door middel van internetbankieren. Internetbankieren met iDEAL kan met de volgende banken ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Knab, Rabobank, SNS Bank, SNS Regio Bank en de Triodos Bank.

Hoe te betalen met iDEAL?
Wanneer je wenst te betalen met iDEAL selecteer je eenvoudig iDEAL als betaalmethode tijdens het bestelproces. Je kunt nu direct je betaling afronden in de vertrouwde en veilige internet betaalomgeving van je eigen bank. Voor iDEAL betalingen rekenen wij geen transactiekosten. Je betaling verloopt beveiligd via onze betalingsprovider Docdata Payments. Bij het betalen door middel van iDEAL staat er dan ook een afschrijving van Docdata Payments op je bankafschrift. De naam "PATSSS.com" wordt vanwege discretie niet weergegeven op je bankafschrift. Bij het plaatsen van je bestelling wordt gegarandeerd veilig omgegaan met je persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden niet aan derden verstrekt en alle informatie wordt versleuteld over het internet verstuurd, waardoor de informatie niet leesbaar is voor derden. Maximale zekerheid en discretie dus bij betaling via iDEAL.

Hoe te betalen met PayPal?
PayPal is een veilige en snelle manier om wereldwijd online betalingen mee uit te voeren. Voor iedereen met een PayPal-rekening is het mogelijk om PATSSS.com met PayPal te betalen. Selecteer eenvoudig PayPal als betaalmethode tijdens het bestelproces en voer je persoonlijke PayPal-gegevens in. Na het maken van een betaling ontvang je direct een mailtje met de betalingsgegevens. 100% veilig en discreet. Gemaakte kosten worden vanwege discretie nooit onder de naam "PATSSS.com" vermeld op je PayPal-account. Met PayPal kun je volledig anoniem een betaling afronden.

Hoe te betalen met je creditcard?
Je kunt bij ons betalen met Visa en Mastercard. Wil je graag met creditcard betalen? Selecteer dan creditcard als betaalmethode tijdens het bestelproces. Via onze beveiligde betaalomgeving kun je je creditcardgegevens in voeren. Vervolgens kun je direct afrekenen met je creditcard. Bestellingen die je met je creditcard betaalt, zijn verzekerd en maak je eenvoudig in onze beveiligde omgeving in onze webshop. Gemaakte kosten worden vanwege discretie nooit als PATSSS.com vermeld op je creditcard afschrift. Bij het plaatsen van je bestelling wordt gegarandeerd veilig omgegaan met je persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden niet aan derden verstrekt en alle, over het internet verstuurde, informatie is automatisch versleuteld waardoor de informatie niet leesbaar is voor derden. Zodra je creditcardbetaling is gecontroleerd, wordt je bestelling direct verzonden.
- Wat zijn de verzendkosten?
De verzendkosten binnen Nederland en België bedragen € 4,95. De verzendkosten voor overige landen zijn afhankelijk van het gewicht van de zending. Raadpleeg hiervoor onze afdeling klantenservice. Bij bestellingen boven een bedrag van € 50,00 worden (voor leveringen binnen Nederland en België) géén verzendkosten berekend. In het geval van speciale acties kunnen de verzendkosten afwijken. Deze zullen te zijner tijd vermeld staan op de Homepage van onze site.
- Kan ik mijn bestelling ergens anders laten bezorgen?
Geen enkel probleem! Geef dit dan wel duidelijk en volledig aan tijdens het bestelproces.
- Kan mijn bestelling ook naar mijn postbus worden verzonden?
Ja hoor, geen enkel probleem! Echter, het kan voorkomen dat jouw bestelling vanwege het formaat van de verzendverpakking, niet in de postbus kan worden geplaatst. Je zult hiervan middels een kaartje in kennis worden gesteld en kunt de order dan alsnog afhalen tijdens de openingsuren van de serviceafdeling van de postbus aanbieder.
- Wat doe ik als een artikel defect blijkt te zijn?
Als een geleverd artikel defect blijkt te zijn bij aflevering lossen we dit probleem uiteraard direct op door jou gratis een nieuw exemplaar toe te sturen. Indien je een artikel om een andere reden wenst te retourneren gelden de volgende voorwaarden:

1. Artikel en verpakking zijn in originele staat.
2. Artikel en verpakking zijn onbeschadigd en ongescheurd.
3. Artikel en verpakking zijn ongebruikt en/of ongedragen. Om begrijpelijke hygiënische redenen kun je de volgende artikelen uitsluitend retourneren wanneer de verzegeling nog in tact is:

- Kousen
- Slips en Strings
- Sexspeeltjes in de meest brede zin des woords
-Tepelpompjes
-Tepelversiering
-Condooms
-Drugstore artikelen

Wil je een artikel ruilen of retourneren?
Laat ons dit dan vooraf weten in een bericht per e-mail of briefpost waarin je duidelijk de reden van de retourzending vermeld. De verzendkosten zijn voor eigen rekening.
Stuur na je melding en onze reactie het artikel samen met de originele pakbon binnen 14 dagen retour naar:

PATSSS.com Klantenservice
Postbus 60 AB Hulst

Na ontvangst en controle van het geretourneerde artikel storten we het aankoopbedrag zo spoedig mogelijk en in ieder geval niet later dan 14 dagen terug op je rekening.

Afhandeling bij ‘ruilen’
Ruilen van een artikel voor hetzelfde artikel in een andere maat of kleur, geldt als een nieuwe bestelling. Je retourneert je oude bestelling binnen de zichttermijn en geeft je nieuwe bestelling door zoals je gewend bent. Wil je het artikel ruilen vanwege een fout van ons of door een defect, dan zijn de eventuele verzendkosten uiteraard voor onze rekening. Heb je nog vragen over de procedure? Neem dan contact op met ons door een mail te sturen naar klantenservice@patsss.com.
We helpen je graag verder.
- Komt de naam PATSSS.com ook voor op mijn bank- of creditcard afschrift?
Nee, de naam PATSSS.com wordt absoluut nooit vermeld op je rekeningafschrift! Indien je een betaling hebt verricht via iDEAL of je creditcard zal als begunstigde de naam van Docdata op het afschrift zichtbaar zijn. Indien je als betaalmethode Paypal hebt gekozen zal Paypal als begunstigde op het afschrift staan.